top of page

PRO-RESA

 

Vi arrangerar 10 dagars golfpaketresor till Kapstaden i samarbete med finska golfpros. Gruppen består av 8-10 resenärer samt en golf pro som ger golflektioner på driving rangen och/eller på golfbanan. Gruppen har ett hus på 300 m2 till sitt förfogande under hela resan. 

Tillsammans med golf pron planerar vi ett preliminärt program för resan. När vi väl fått ihop en grupp på minst 8 resenärer, håller vi i god tid före resan ett gemensamt planeringsmöte med gruppen på golfpros hemmabana. I detta möte diskuterar vi detaljerna för resan och skräddarsyr dagarna enligt gruppens önskemål. 

 

Resans dagar består alltid av antingen Golfdagar eller Aktivitetsdagar. Om gruppen har olika önskemål om vad de vill göra under en dag, kan vi dela upp gruppen i två mindre grupper. Om till exempel en del av gruppen föredrar att spela golf en viss dag och andra vill göra en dagsutflykt till vingårdarna, kan det ordnas. Priset för resan påverkas inte av dessa val, varje resdag i Kapstaden omfattar antingen golf eller en någon av de andra aktiviteterna. För mer information om priser, se avsnittet PRISER

 

Om gruppen, eller en del av gruppen, också vill kombinera Cape Golf resan med t ex safari i Krugerparken, hjälper vi resenärena med att hitta alternativ som passar deras behov. Dessa extra aktiviteter bokas och betalas dock av kunden direkt till den tredje parten. 

Nedan följer ett exempel på ett program i samarbete med Jouni Simanainen, golfpro på Sarfvik Golfklubb:

 

TISDAG  8.11 FLYG HELSINGFORS - KAPSTADEN

Esimerkkimatka

ONSDAG 9.11 ANKOMSTDAG

Vi möter upp er på Kapstadens internationella flygplats, varifrån transporten till Camps Bay tar ungefär en halvtimme. Vi går igenom de praktiska detaljerna för resan över ett glas mousserande vin, och sedan är det dags för er att installera er i huset.

Vi beger oss sedan mot Camps Bays pittoreska strandboulevard vid havet, där vi njuter av lunch på den lyxiga restaurangen Paranga med havsutsikt. Vi rekommenderar restaurangens signaturfisk, Baby Kingklip

TORSDAG 10.11 STEENBERG GOLF

Resans första golfdag tillbringar vi på Westlakes fina golfbana som har stått som värd för South African Womens Open. Banan är relativt lättspelad, vilket är skönt ifall man är lite ringrostig efter höstens uppehåll från golf. 

Efter golfen åker vi till restaurangen Harbour House i Kalk Bay, där vi avnjuter underbara fisk- och skaldjursrätter. Efter maten tar vi rikting mot huset via utsiktsrutten
Chapman`s Peak där vi stannar och tar några fina foton på solnedgången.  

FREDAG 11.11 CLOVELLY GOLF

Clovellys vackra bana smälter in fint i terrängen och här är det lätt att njuta av både golf och natur. Puttern måste dock vara het då de stora greenerna utmanar även den bästa puttaren. Efter golfrundan äter vi en lätt lunch på golfklubben. 

På kvällen åker vi till V&A Waterfront och den berömda restaurangen Pier, där vi avnjuter en avsmakningsmeny skapad av stjärnkocken John Norris-Rogers 

LÖRDAG 12.11 AKTIVITETSDAG "ON TOP OF THE WORLD"

På morgonen tar vi gondolhissen upp till Table Mountain, där vi kan beundra Kapstaden från höjderna. Resan fortsätter till statsdelen Gardens, där vi äter lunch på Rick`s  Cafes takterass. 

Efter lunch hoppar vi på ett par helikoptrar som tar oss söderut längs med Atlantic Seabord, rundar Lion`s Head och tar oss tillbaka till V&A Waterfront längs med Table Mountain. Därefter kör vi er tillbaka till huset, eller så kan ni stanna i V&A Waterfront för lite shopping.

SÖNDAG 13.11 ARABELLA GOLF

På morgonen tar vi bilen mot Arabella Golf, som är en av Sydafrikas finaste banor. Banan ger ett tufft motstånd, med en härlig kombination av utmärkta park- och links hål. 

Efter golfen åker vi till Hermanus, som är en pittoresk liten stad. Där utforskar vi Hermanus små butiker och avslutar dagen med en härlig middag på restaurang The Rock. Har vi tur, så kan vi se valar från restaurangens terass. 

MÅNDAG 14.11 AKTIVITETSDAG "WINE & DINE" 

På morgonen åker vi till Stellenbosch, som är känd för fina vingårdar. Första vinprovningen gör vi på den lyxiga vingården Delaire Graff, där vi också avnjuter en oförglömlig lunch. Resan fortsätter sedan mot vingården Tokara och den tredje och sista vinprovningen gör vi på Ernie Els vackra vingård

TISDAG 15.11 STEENBERG GOLF

Vi åker till Steenberg golfbana som är designed av Peter Matkovichin. Banan är en av Kapstadens och samtidigt Sydafrikas finaste banor. Dagens viktigaste tävling är "närmast hål" på banans signaturhål.  

Efter rundan avnjuter vi lunch på vingårdens berömda restaurang

Bistro sixteen82. Restaurangens utsökta meny, kombinerat med Steenbergs utmärkta viner, garanterar en smakupplevelse av högsta klass. 

ONSDAG 16.11 ATLANTIC GOLF

Vi tar rikting norr mot Atlantic Beach Golf Club. Som namnet antyder, 

ligger banan vid Atlantkusten. Om det råkar blåsa så är det viktigt att hålla slagen låga, under vinden. Vi avslutar rundan med en lunch på den utmärkta restaurangen i klubbhuset. 

TORSDAG 17.11 GOLF- OCH AKTIVITETSDAG "POTPURRI" 

De inbitna golfarna tar en golfrunda på förmiddagen på Afrikas äldsta golfbana Royal Cape golf, som grundades redan 1885.

En annan grupp tar färjan till Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad under 18 år. En före detta politisk fånge guidar oss och ger fängelsets historia ett väldigt personligt perspektiv.

En tredje grupp börjar dagen med att åka till Kirstenbosch botaniska trädgård, som många anser vara en av de finasta botaniska trädgårdarna i världen.  

Alla tre grupper kommer samman för en gemensam lunch på restaurangen The Dunes i Hout Bay. Efter lunch åker vi alla till Simon`s Town för att titta på pingvinerna på Boulder`s Beach

Middag äter vi på en av Kapstadens bästa restauranger,  Chef`s Warehouse, i Beau Constantia. Stjärnkockarna Ivor Jones och Liam Tomlin serverar oss en enastående 

avsmakningmeny, baserad på lokala råvaror.

FREDAG 18.11 ERINVALE GOLF

Resans sista golfdag spelar vi på Erinvales utmärkta golfbana. Banan är designad av Gary Player och World Cup of Golf spelades här 1996. Vi äter lunch i klubbhuset och kvällen tillbringar vi i huset där vi grillar tillsammans och blickar tillbaka till de bästa minnena från resan. 

LÖRDAG 19.11 HEMRESA 

På resans sista dag åker vi till Woodstock där vi provar på olika maträtter i Biscuit Mills foodmarket. Runt hörnet finns också småbutiker som säljer afrikans konst och hantverk. Sedan åker vi tillbaka till huset där vi packar väskorna inför avfärd mot flygplatsen.  

SÖNDAG 20.11 LANDAR I HELSINGFORS

Minnen från resan:

bottom of page