top of page

GOLFDAG

För en Golfdag kan ni fritt välja vilken som helst av Kapstadens golfbanor, inom en radie av 100 kilometer från huset. För att underlätta valet av banor har vi nedan listat vad vi anser vara de bästa golfbanorna i Kapstaden. Varje golfbana vi rekommenderar har sin speciella karaktär, så ni får uppleva en stor variation av golf. Golfdagen inkluderar alltid transport till och från golfbanan, greenfee, golfbil, rangebollar, Halfway House mat och dryck, samt en högklassig lunch som avslut på golfdagen.

STEENBERG GOLF GOLF

Banan är designad av Peter Matkovich och är en av de bästa i Kapstaden och i hela Sydafrika. Steenberg står som värd för SA Women`s Open 2022. Banans signaturhål är hål nummer 7. Greenen på detta par tre hål är på en udde, omringad av både vatten och bunkrar. Länk till golfklubbens hemsida. 

CLOVELLY COUNTRY CLUB

Clovelly anses vara en av de bästa golfbanorna i Kapstaden. Banan är känd för sina böljande fairways och greener som håller en mästerskapsnivå. Clovellys fina golfbana är byggd på sanddyner formade av naturen, och omgärdas av Kaphalvöns mångsidiga och vackra växtlighet. Länk till golfklubbens hemsida.

ATLANTIC BEACH GOLFKLUBB

En mycket vacker linksbana där vinden definierar spelstrategin. En vindstilla dag kan du närma dig greenerna normalt, men för ett bra resultat på en blåsig dag gäller det att hålla inspelen låga, under vinden. Länk till golfklubbens hemsida.

ERINVALE GOLFKLUBB

Erinvale, designad av Gary Player, är en av de finaste banorna i Sydafrika. På denna golfbana spelades World Cup of Golf 1996 och SAA Open 2005. De första nio hålen spelas på relativt smala fairways som kräver raka utslag. Back nine spelas i mer öppen terräng med en fantastisk havsutsikt. Länk till golfklubbens hemsida.

PAARL GOLF

Denna 27-hålsbana ligger i den vackra Paarl-Franschhoek dalen, omgärdad av vingårdar och bergslandskap. Denna mångsidiga golfbana är alltid i bra skick och ger spelaren en bra utmaning, oavsett handikapp. Paarl Golf Club har varit värd för South African Sunshine Tour vid flera tillfällen. Länk

till golfklubbens hemsida.

DE ZALZE GOLF

Golfbanan är en del av vingården De Zalze Winelands Golf Estate. Detta är en vacker parkbana, omgiven av vingårdar och olivträd. Floden Blaauwklippen rinner genom golfbanan och skapar en utmaning på flera fairways. Klubben stod som värd för 2006 World Amateur Championship. 

Länk till golfklubbens hemsida.

PEARL VALLEY GOLFKLUBB

Pearl Valley, som är designad av Jack Nicklaus, är en mycket vacker golfbana som var värd för SA Open 2009. Golfbanan är alltid i gott skick och greenerna är snabba. Golfbanan uppmuntrar spelaren att välja olika spelstrategier för varje hål, för bästa möjliga score. Länk till golfklubbens hemsida.

WESTLAKE GOLFKLUB

Denna vackra parkbana, vid foten av Silvermine Mountains, är en av Kapstadens mest populära golfbanor. Rättvisa fairways belönar bra utslag och greenerna är alltid i bra skick. 1999 spelades SAA Open här och Westlake var värd för SA Women`s Open under åren 2018 - 2021. Länk till golfklubbens hemsida.

bottom of page