top of page

AKTIVITETSDAG

Hur kul golf än är så vore det synd att inte få uppleva allt annat som Kapstaden har att erbjuda. Vi har sammanställt förslag på så kallade Aktivitetsdagar, men om ni som grupp har andra idéer som inte finns med här, så kan vi skapa en Aktivitetsdag efter era önskemål. På Aktivitetsdagen ingår alltid transport, själva aktiviteten och en kvalitetslunch. 

WINE & DINE

Vi beger oss på en vintur i Stellenboch-området. Vi besöker tre olika vingårdar där vi smakar på de bästa vinerna från gårdarna. Under dagen äter vi lunch på den högklassiga vingården Delaire Graff och på den sista vingården kommer vi även att njuta av en chokladprovning. Återvänder till huset runt 18:00.

CAPE OF GOOD HOPE

Vi åker på morgonen till Godahoppsudden, runt vilken Bartolomeu Dias seglade första gången 1488. På vägen tillbaka äter vi lunch i Simon's Town, där vi får beundra Boulders pingviner. Vår hemresa tar oss genom Chapman's Peak, en av de vackraste utsiktsvägarna i världen. Vi kommer tillbaka till huset runt 17:00.

UPSIDE DOWN

Vi åker tidigt på morgonen mot Smalblaar Canyon. Uppe på kanjonen går professionella guider igenom säkerhetsfrågor, varefter vi börjar klättra nerför kanjonen. Under dagen gör vi sex nedfarter med rep, ofta längs vattenfall. Under dagen äter vi en picknicklunch och svalkar oss i naturens egna pooler. Vi kommer tillbaka till huset runt 18:00.

MEET THE LOCALS

Vi åker på morgonen mot Langa Township. Vi får ta del av en oförglömlig guidad rundtur där invånarna berättar om sina liv i Langa. Efter rundturen i Langa åker vi till Bo Kaap området, där vi lär känna Cape Malay kulturen och deltar in en lokal matlagningskurs. Vi kommer tillbaka till huset runt 18:00.

HORSE RIDING & WINE

Vi åker i väg på morgonen på en ridtur i naturen. Platsen är skräddarsydd efter era önskemål, antingen på en vit sandstrand eller i lummig vingårdsterräng. Vi rider i ca. 3 timmar, varefter vi äter en utsökt lunch och provsmakar lokala viner. Vi kommer tillbaka till huset runt 16:00.

ON TOP OF THE WORLD

Vår dag börjar på morgonen med linbanan upp på Table Mountain, där vi kan beundra landskapet från höjderna. Resan fortsätter till V&A Waterfront, där vi äter en sushi lunch. Efter lunch hoppar vi på en helikopter, som tar oss på en tur över Kapstaden med omnejd. Vi kommer tillbaka till huset ca 16:30.

HANG LOOSE

På morgonen beger vi oss till stranden i Muizenberg, där en surflärare lär oss att surfa. Efter detta äter vi lunch på den utmärkta retaurangen Harbour House i Kalk Bay. Efter en härlig lunch beundrar vi de bohemiska butikerna i Kalk Bay och avslutar dagen i baren Cape to Cuba Bar med mojitos. Vi kommer tillbaka till huset runt 17:00.

SOUTH AFRICAN HISTORY

På morgonen tar vi färjan till Robben Island, där Nelson Mandela var fängslad under 18 år. På ön guidas vi av en före detta fånge, som på ett mycket personligt sätt berättar om fångarnas vardag under Apartheid. Tillbaka i Kapstaden njuter vi av en god lunch, där efter vi besöker District Six Museum . Vi kommer tillbaka till huset runt 17:00. 

IT’S ART!

Vi åker till den livliga stadsdelen Woodstock, där vi gör en guidad Street Art tur. Efter turen besöker vi butikerna i Woodstock, där man kan köpa afrikansk konst. Vi beger oss sedan till Hout Bay för lunch, där vi också besöker två konstgallerier. Vi avrundar dagen med en ginprovning i ett litet lokalt gindestilleri. Vi kommer tillbaka till huset runt 17:00.

bottom of page