top of page

Tästä osioista löytyy "Usein kysytyt kysymykset" ja "Matkaehdot"

1. USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

MIKÄ ON TALON VARUSTETASO?

Talossa on mm:

 • Hyvin varusteltu keittiö

 • Uuni/hella

 • Mikroaaltouuni

 • Nespressokone

 • Vedenkeitin

 • Jääpalakone

 • Jääkaappi ja pakastin

 • Viinikaapit

 • Pesukone ja kuivausrumpu

 • Silityslauta ja -rauta

 • Internet

 • Kaksi TV:tä (netflix ym)

 • Avotakka olohuoneessa (toimii kaasulla)

 • Ilmastointi jokaisessa huoneessa

 • Uima-allas

 • Kylpy- ja Rantapyyhkeet

 • Terassilla sohvaryhmä ja aurinkotuolit

 • Ulkogrilli

 • Parkkipaikat kahdelle autolle

 • Safety boksit jokaisessa makuuhuoneessa

 • Hälytysjärjestelmä ja turvakamerat

 

KUULUUKO GOLF JA AKTIVITEETIT HINTAAN?

Kyllä, jokaiselle päivälle kuuluu joko Golfpäivä tai Aktiviteettipäivä. Riippumatta valinnoista, hinta on aina sama. Saapumis- ja lähtöpäivälle rakennamme omat ohjelmat, riippuen teidän lentoaikatauluista. Myös näiden päivien ohjelman sisältö kuuluu hintaan. Katso tarkemmin HINNAT-osio. 

 

 

MIKÄ EI KUULU HINTAAN?​

Lentoliput ja illalliset eivät kuuluu hintaan. 
 

 

VOIKO ALOITTELIJA OSALLISTUA KAIKKIIN AKTIVITEETTEIHIN?

Golfkentillä on omat HCP vaatimukset, yleensä HCP 36. Muut aktiviteetit eivät vaadi aiempaa kokemusta. Esimerkiksi Kloofing soveltuu ensikertalaisille ja ratsastusretkien vaativuus määrittyy ryhmän kokemattomimman ratsastajan mukaan.

 

MITÄ JOS HALUAMME TEHDÄ JOTAIN MUUTA KUIN KOTISIVUILLANNE EHDOTETTUJA AKTIVITEETTEJA?

Olemme pyrkineet laatimaan ohjelmaehdotuksiin vaihtoehtoja laidasta laitaan. Pidämme kuitenkin suunnittelupalaverin ryhmän kanssa hyvissä ajoin ennen matkaa, jolloin voimme tarvittaessa muokata ohjelmaa osallistujien toiveiden mukaan.  

MITÄ JOS GOLFPÄIVÄ TAI AKTIVITEETTIPÄIVÄ PERUUNTUU HUONON SÄÄN TAKIA?

Koska jotkut päivät ovat vähemmän sääsensitiivisiä kuin toiset, pyrimme huonon sään yllättäessä ensisijaisesti vaihtamaan päiväohjelmia keskenään, jotta saamme koko matkan ohjelman vietyä läpi kokonaisuudessaan.

 

Mikäli joudumme perumaan golfin/aktiviteetin kokonaan, pyrimme saamaan kolmannen osapuolen palveluntarjoajalta hyvitystä peruutuksesta. Mikäli tällainen rahallinen hyvitys onnistuu, hyvitämme matkan osallistujia vastaavalla summalla.

Mikäli golf tai muu aktiviteetti peruuntuu huonon sään takia, emmekä saa kolmannen osapuolen palveluntarjoajalta rahallista hyvitystä, emme valitettavasti myöskään voi antaa hyvitystä matkustajillemme. 

 

 

PITÄÄKÖ KOKO AJAN LIIKKUA RYHMÄNÄ?

Koska kyseessä on pienryhmämatka, on luontevaa, että liikumme päivisin ryhmänä. Toki, voimme päivän ajaksi jakaa ryhmän kahteen, jos esimerkiksi osa haluaa pelata golfia ja toiset tehdä jonkun Aktiviteeteistä. Näistä asioista sovimme kuitenkin ryhmän jäsenten kanssa etukäteen ennen matkaa, jotta saamme ohjelman lyötyä lukkoon hyvissä ajoin. 

Golf- ja Aktiviteettipäivien päätteeksi saavumme talolle yleensä 16.00 - 17.00 välillä, joten illat kukin voi viettää haluamallaan tavalla. 

Mikäli joku osallistuja jonain päivänä ei halua pelata golfia tai osallistua Aktiviteettipäivään, niin se on tietenkin mahdollista. Emme kuitenkaan hyvitä tätä hinnassa, koska myymme koko matkan pakettina.

MITEN LENTOJA MENEE ETELÄ-AFRIKKAAN?

Kapkaupunkiin lentää BA, KLM, Lufthansa, Turkish Airlines, Qatar Airways, Emirates ja Ethiopian Airlines. Yleensä lennot lähtevä Helsingistä kuuden maissa illalla, tekevät yhden välilaskun ja saapuvat Kapkaupunkiin seuraavan päivänä ennen klo 12.00. Paluumatka käänteisessä järjestyksessä, lähtö Kapkaupungista yleensä klo 18.00 jälkeen ja laskeutuminen Helsinkiin seuraavana päivänä puolilta päivin. 

Turkish Airlinesilla on yleensä hyvä hinta-, laatusuhde, joten suosittelemme sitä. Hinnat toki vaihtelee ajankohdan mukaan, joten kannatta verrata eri lentoyhtiöiden lentoja esimerkiksi ebookers.fi sivuilta.

 

MITEN KULJETUKSET KAPKAUPUNGISSA HOITUU?

Lentokenttäkuljetuksiin sekä päivittäisiin kuljetuksiin käytämme ensisijaisesti 9-paikkaista tila-autoa. Mikäli ryhmän koko sitä vaatii, toiseksi autoksi tulee BMW X3. 

MITEN LIIKUMME ILTAISIN?

 

Cape Golf Oy ei osallistu ryhmän ilta-aktiviteetteihin, joten mahdolliset kuljetukset illalla esimerkiksi Kapkaupungin keskustaan tai ravintolaan ryhmä hoitaa itse. Helpoiten se tapahtuu tilaamalla Uber. Lähin kauppa ja ravintola on vain parin minuutin kävelymatkan päässä talolta ja Camps Bayn rantabulevardille ravintoloineen ja baareineen kävelee 20 minuutissa, joten Camps Bayn alueella ei välttämättä tarvitse käyttää autoa. 

 

 

ONKO KAPKAUPUNGISSA TURVALLISTA?

Turvallisuuteen vaikuttaa luonnollisesti se, missä kaupunginosissa liikkuu sekä oma käyttäytyminen. Normaalia varovaisuutta noudattaen, ne alueet, jossa turistit yleensä viettävät aikaansa Kapkaupungissa ovat samalla tavalla turvallisia kuin mikä tahansa maailman suurkaupunki.

Vaikka Camps Bay on hyvin rauhallinen kaupunginosa, talossa on turvakamerat ja hälytysjärjestelmä, joka on yhdistetty vartiointiliikkeeseen, jonka lähimmät vartijat ovat vain minuutin päässä talolta. Seitsemän vuoden ajan, kun talo on ollut käytössämme, ei kertakaan ole ollut tarvetta vartiointiliikkeen palveluille. Jokaisen huoneen voi myös lukita ja jokaisessa huoneessa on safety boksi.

VOIKO RYHMÄSSÄ OLLA ENEMMÄN TAI VÄHEMMÄN HENKILÖITÄ KUIN MITÄ KOTISIVUILLA MAINITAAN?

Talossa on 5 makuuhuonetta, joten 10 henkilöä on maksimi.

 

Ryhmämatkan minimi matkustajamäärä on 6 henkilöä ja Pro-Matkojen minimi on 8 henkilöä. Voimme erikoistapauksissa pienentää näitä ryhmäkokoja, mutta tästä on sovittava erikseen.

 

ONKO MAHDOLLISTA SAADA KOKO HUONE YHDEN HENKILÖN KÄYTTÖÖN?

Matkan hinta on per henkilö kahden hengen huoneessa. Mikäli matkustaja haluaa koko huoneen itselleen, lisäämme hintaan 75 euroa per yö.


 

MINKÄLAINEN ON KAPKAUPUNGIN SÄÄ?

Kapkaupungin ilmasto on "välimerellinen". Kapkaupunkia ei yleensä vaivaa Välimeren tuskaiset helleaallot, koska Kapkaupungin edustalla Atlantti on Välimereä kylmempi. IIman kosteusprosentti on myös matala, joten Kaukoidän painostavaa ilmastoa ei tarvitse pelätä. Sadepäiviä Kapkaupungissa on harvakseltaan, joten kaiken kaikkiaan Kapkaupungin ilmasto on golfiin täydellinen. 

Keskimääräiset lämpötilat, päivä/yö:

Lokakuu 21/14

Marraskuu 22/15

Joulukuu 24/17

Tammikuu 25/18

Helmikuu 25/18

Maaliskuu 24/17

MITKÄ VIISUMI- JA PASSIVAATIMUKSET ON?

Suomen passilla matkustava ei tarvitse viisumia. Passissa täytyy kuitenkin olla vähintään kuusi kuukautta voimassaoloa jäljellä. Lisätietoja tästä

MITÄ ROKOTTEITA TARVITAAN?

Kapkaupunkiin riittää, että matkailijan perusrokotteet on kunnossa. Kapkaupunki ei ole malaria-aluetta, joten malarialääkitystä ei tarvitse. Lisätietoa www.rokote.fi sivustoilta.

MITÄ VAADITAAN MATKAVAKUUTUKSEN SUHTEEN?

 

Kuten yleensä kaukomatkoilla, suosittelemme että asiakkaat varmistavat, että heillä on voimassa mahdollisimman kattavat matkavakuutukset. 

 

 

2. MATKAEHDOT

Cape Golf -matkoilla vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Cape Golf Oy, rekisterinumero 588-22-Mj.

 

Noudatamme Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen neuvottelemia, 1.7.2018 alkaen voimaan astuneita Yleisiä matkapakettiehtoja. Linkki Yleiset matkapakettiehdot.

Cape Golf myymät matkapaketit ovat aina valmismatkoja. Cape Golfin järjestämien matkojen erityisluonteen vuoksi sovellamme Yleisten matkapakettiehtojen lisäksi erityismatkaehtoja.

MAKSUEHDOT 

Jos matka varataan vähintään 90 vrk ennen lähtöä:


- Matkaa varattaessa suoritetaan varausmaksu 750 €/henkilö

- Loppumaksu tulee suorittaa viimeistään 90 vrk ennen lähtöä. Sekä ennakko- että loppumaksu suoritetaan matkavarauksessa olevien tietojen mukaisesti

 

Mikäli matka varataan alle 90 vrk ennen matkalle lähtöä, suoritetaan koko matkan hinta

Cape Golfilla on oikeus purkaa sopimus, jos matkustaja ei ole maksanut matkan hintaa viimeistään sovittuna maksupäivänä. 


 

HINNANMUUTOKSET 

Hinnat perustuvat matkan hinnoittelupäivän valuuttakurssiin. Lopulliseen hintaan voivat vaikuttaa valuuttakurssien muutokset. Hinnanmuutosta laskettaessa verrataan sopimuspäivän valuuttakurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

 

TOIMISTOKULUT

Yleisten valmismatkaehtojen mukaisista peruutuksista ja muutoksista peritään toimistokuluina 100 €/henkilö.PERUUTUSEHDOT

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkamista. Tällöin matkanjärjestäjällä on oikeus periä peruutusmaksu seuraavasti:
 

- Etukäteen ilmoitetut toimistokulut, kun matka peruutetaan viimeistään 120 vuorokautta ennen matkan alkamista

- Varausmaksu, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 120 vuorokautta mutta viimeistään 90 vuorokautta ennen matkan alkamista

- 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 90 vuorokautta mutta viimeistään 60 vuorokautta ennen matkan alkamista

- 100 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 60 vuorokautta  ennen matkan alkamista

 

Lääkärintodistusperuutuksissa tulee olla yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön. Tarkistathan oman matkavakuutuksesi ehdot hyvissä ajoin ennen matkaa!

 

Matkustaja voi peruuttaa matkan ennen lähtöä ilman peruutuskuluja, jos hänellä on perusteltua aihetta uskoa, että Cape Golfin mahdollisuudet toteuttaa matka sovitulla tavalla ovat sopimuksen päättämisen jälkeen olennaisesti vaikeutuneet matkakohteessa tai sen läheisyydessä ilmenneiden sotatoimien, muiden vakavien turvallisuusongelmien, kuten terrorismin, luonnonkatastrofien, kuten tulvien, maanjäristysten tai sääolosuhteiden, lakon, merkittävien ihmisten terveyteen vaikuttavien riskien, kuten vakavan taudin esiintymisen matkakohteessa tai vastaavan tilanteen takia taikka jos matkaa ei muusta odottamattomasta syystä voida toteuttaa vaarantamatta matkustajan henkeä tai terveyttä. Peruutuksen perusteita arvioitaessa otetaan huomioon Suomen viranomaisten kanta asiaan tai esim. Suomen edustuston virallinen viestintä asiaan liittyen (mm. Matkustustiedotteet).

Lentoliput:

 

Jokainen matkustaja varaa ja maksaa lentoliput itse. Lentojen peruutusehdot vaihtelevat lentoyhtiöittäin ja lentolippukategorian mukaan, joten on mahdotonta antaa kaiken kattavaa vastausta siihen, miten lentoyhtiöt suhtautuvat peruutuksiin. Pääsääntöisesti lentoyhtiöt eivät korvaa halvempien lippuluokan matkojen peruutuksia, mutta suosittelemme että tarkistatte teidän lippujenne säännöt lentoa varatessanne. 

Suosittelemme myös, että selvitätte oman vakuutusyhtiönne kanssa heidän korvaussäännöt esimerkiksi matkan peruuntumisesta sairauden takia. 

 

 

AIKATAULUMUUTOKSET

 

Ennakkoon ilmoitettu aikataulu voi muuttua ennen matkaa. Asiakas on velvollinen huolehtimaan, että Cape Golfilla on käytettävissään asiakkaan ajan tasalla oleva matkapuhelinnumero mahdollisten muutosten ilmoittamiseksi. Mikäli yhteystiedot eivät ole ajan tasalla, vastaa asiakas itse muuttuneiden tietojen aiheuttamasta vahingosta ja syntyvistä kuluista. Matkanjärjestäjä ei vastaa valmismatkaan sisältymättömistä järjestelyistä kuten lentojen tai matkustajan erikseen tilaaminen välitettyjen lisäpalveluiden toteutumisesta.

 

 

MATKADOKUMENTIT

 

Matkadokumentit toimitamme sähköpostitse varauksen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Aktiviteettien lippuja emme lähetä etukäteen. 

 

 

MATKUSTAJAN VELVOLLISUUDET JA VASTUUT

 

Matkustaja varaa ja vastaa itse edestakaisista lennoista matkakohteeseen. Mahdollisista lentoaikataulumuutoksista matkustaja on viipymättä velvollinen ilmoittamaan Cape Golf Oy:lle.

 

Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen

 

Covid-19-pandemiatilanteen aikana matkustajan on itsenäisesti huolehdittava vaatimusten mukaisista todistuksista, joita matkustaja tarvitsee matkaansa varten. Näitä ovat esim. todistukset negatiivisesta Covid-19-testistä, saadusta Covid-19-rokotussuojasta tai sairastetusta Covid-19-taudista. Tarkemmat tiedot ovat saatavilla ensisijaisesti Etelä-Afrikan viranomaisilta.

 

Matkustajalla on matkavahvistuksen saatuaan velvollisuus tarkistaa, että matkavahvistuksessa mainitut matkustajatiedot, matkapäivät sekä majoitustiedot ovat oikein. 

 

Matkustajan on annettava matkanjärjestäjälle sellainen osoite ja puhelinnumero, johon hänelle voidaan toimittaa tieto matkaa koskevista asioista myös matkan aikana. Viestintä tehdään ensisijaisesti sähköpostilla ja matkapuhelimen teksti- ja WA-viestein. Matkustajalla on velvollisuus seurata ilmoittamansa viestinten (sähköposti, matkapuhelin) saapuneita viestejä ennen matkaa ja sen aikana.

 

Matkustajalla on velvollisuus tuoda matkanjärjestäjän tietoon jo varausvaiheessa mahdollinen avustustarpeensa ja/tai liikunta- tai aistirajoitus, jolla voi olla vaikutusta matkan toteuttamiseksi tehtäviin järjestelyihin, esimerkiksi kuljetus- tai majoitusyritysten turvallisuusmääräysten noudattamiseksi.

 

Matkustajalla on velvollisuus tuoda Cape Golfin tietoon jo matkan aikana mahdolliset ongelmat matkapaketin toteutuksessa, jotta ne voidaan korjata sovitun mukaiseksi. Matkustajilla on oikeus myös hinnanalennukseen ja/tai vahingonkorvaukseen, jos matkapalveluja ei korjauspyynnöstä huolimatta toteuteta tai ne toteutetaan virheellisesti.

 

Jos matkustaja ei saavu paikalle matkakohteeseen sovittuna ajankohtana, on matkanjärjestäjällä oikeus peruuttaa matkustajan matkan hintaan sisältyvät palvelut ilman takaisinmaksua.

 

 

PASSI, VIISUMI JA ROKOTUKSET 

 

Passin täytyy olla voimassa vähintään kuusi kuukautta paluupäivämäärästä. HUOM. passissa on oltava kaksi tyhjää sivua maahantulo- maastapoistumisleimoja varten. Passin on oltava koneellisesti luettava. 

 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse Etelä-Afrikkaan viisumia alle 90 päivän lomamatkoihin. 

 

Kapkaupunkiin riittää, että matkailijan perusrokotteet ovat kunnossa. Rokotuksiin liittyvissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä alueenne terveyskeskukseen.

 

Cape Golf ei vastaa, mikäli matkalle lähtö vaikeutuu/peruuntuu asiakkaan puutteellisten matka-asiakirjojen vuoksi.

 

 

YLEISTÄ

 

Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka, jos matkalle kokonaisuutena ei ole ilmoittautunut sen toteuttamisen edellyttämää matkustajamäärää. Peruuttamisesta ilmoitetaan tällöin viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua. Osallistujia on oltava minimissään 6 tai 8 riippuen matkan luonteesta.

 

Cape Golfilla on oikeus peruuttaa matka pakottavista syistä. Cape Golfin tekemissä perutuksissa asiakkaan maksut palautetaan täysimääräisinä.

 

Puolihoitoon sisältyy aamiaistarvikkeet ja lounas. Emme voi taata Etelä-Afrikan ravintoloissa erikoisaterioita (esim. laktoositon, gluteeniton jne), mutta useissa ravintoloissa niitä on mahdollista saada etukäteen varattuna.

 

Cape Golf Oy ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista eikä myöskään esimerkiksi nettisivuilla mahdollisesti esiintyvistä painovirheistä. Tämä koskee kaikkia hintoja, alennuksia, lähtöpäiviä, majoitusta jne. Kaikki hinnat, aikataulut ja retkiohjelmat sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden hinta- ja matkan sisältömuutoksiin.

 

Cape Golf Oy ei ole velvollinen palauttamaan green fee -maksua kentän kunnon tai sääolosuhteiden perusteella tai mikäli annetun ajan puitteissa ei ehdi pelata kierrosta loppuun.

 

Cape Golf Oy ei ole velvollinen palauttamaan aktiviteeteista koituvia maksuja sääolosuhteiden perusteella tai mikäli aktiviteettia ei ajan puitteissa ehditä toteuttaa loppuun saakka.

 

Cape Golf Oy:llä on oikeus antaa asiakkailleen paremmat järjestelyt kuin mitä tehty varaus edellyttää. Cape Golf ei ole kuitenkaan velvollisuutta antaa kaikille matkustajille samoja lisäpalveluja.

 

Cape Golf-matkaisännät saattavat vaihtua ilman ennakkoilmoitusta.

 

Cape Golf Oy ei ole korvausvelvollinen, mikäli golf pro sairastuu ennen matkaa eikä pääsee osallistumaan Pro-matkalle, tai ei pysty sairauden takia Pro-matkan aikana antamaan golfopetusta Golfpäivinä. 

 

Matkaehdot
Maksuehdot
Peruutus
Passi
bottom of page